Cookies

 
 
Idag spenderades dagen med min vän Anna och vi bakade för första gången c o o k i e s, det var så himla gott! Sedan såg vi på bästa  
P i r e t s   o f   t h e   c a r i b e a n  . Här nedan får ni receptet som kommer härifrån .
 
 
 
 
 
170g smör, rumstemperatur
1 4/5 dl farinsocker
3/5 dl strösocker
1 ägg, rumstemperatur
2 tsk vaniljsocker
4 3/4 dl vetemjöl
2 tsk majsstärkelse
1 tsk bikarbonat
250 g hackad choklad (ca. 45 % kakaohalt, valfritt)
 
Gör så här:
1. Ta smöret och ägget ur kylskåpet i god tid så de blir rumsvarma. Jag brukar skära smöret i mindre bitar så det blir snabbare rumsvarmt. Hacka chokladen grovt. Blanda vetemjöl, bikarbonat och majsstärkelse i en bunke, ställ åt sidan.
2. Vispa rumsvarmt smör, strösocker och farinsocker poröst och fluffigt, ca. 5 minuter med elvisp.
3. Tillsätt ägg och vaniljsocker, vispa på låg hastighet till en jämn smet.
4. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa snabbt ihop till en deg, tillsätt även den hackade chokladen.
5. Ställ degen i kylskåpet för minimum 30 minuter. 
6. Klä två plåtar med bakplåtspapper, värm ugnen till 175 C. Ta små bollar ur degen med hjälp av två skedar, lägg bollarna på plåten med lite rum i mellan. Platta inte dem! 
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 8-10 minuter, tills kakorna fått en ANING färg runt kanterna och ytan inte är så glansig mera. Grädda inte kakorna för länge! Låt kakorna svalna i 2-3 minuter på plåten och flytta sedan över till ett galler och svalna helt. Grädda resten av kakorna. Servera genast!
 
Tips: 
Vi tog hälften av måttet av en vanlig Marabou-kaka och hälften av en Schweizernöt Marabou-kaka och det blev väldigt bra. Nästa gång skulle jag däremot inte använda Marabou då man känner igen den chokladen vädligt lätt och det blir inte så överraskande.. :)
 
 
X      O      X      O

Kommentarer

Leave a comment here:

Your beautiful name:
Remember me?

E-mail: (will not be published)

URL/Blogaddress:

What you would like to say:

Trackback